swMenuFree

Новости

М(Ј)ОИ 2022

XXVI Македонска Олимпијада по Информатика (МОИ 2022) и III Македонска Јуниорска Олимпијада по Информатика (МЈОИ 2022) се одржаа на 27.04.2022 (среда), во периодот од 11:00 до 16:00 часот, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).

Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

Државен натпревар 2022

На 19 март 2022 година, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) и во просториите на Семос Едукација во Скопје, како и во просториите на Гимназија „Добри Даскалов“ во Кавадарци, се одржа XXXIII Државен натпревар по информатика.

Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

Регионален натпревар 2022

XXX Регионален натпревар по информатика се одржа на 5 март 2022 година на повеќе места ширум државата.

Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.