swMenuFree

Новости

ИОИ 2020 (онлајн)

Од 13.09.2020 до 23.09.2020, во облик на онлајн натпревар, се одржа 32-рата по ред Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2020).

Повеќе...

Три бронзи на ИОИ 2020

Три бронзени медали за Македонија на Интернационалната олимпијада по информатика одржана како онлајн натпревар во Сингапур

Повеќе...

Бронзен медал на ЕЈОИ 2020

Македонските јуниори-информатичари и годинава успешни: Бронзен медал на Европската јуниорска олимпијада по информатика одржана како онлајн натпревар во Грузија

Повеќе...

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.