swMenuFree

Високо образование

Државен АСМ натпревар 2011

Во организација на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), Здружението на информатичари на Македонија и организацијата ICT-ACT се одржа традиционалниот државен натпревар за алгоритамско програмирање по урнек на ACM ICPC. Овој натпревар е наменет првенствено за универзитетски студенти.

Датум на одржување на 21 мај (сабота) 2011 со почеток од 12:00 часот.

Натпреварот се одржува во рамките на ЛАН ФЕСТ Фестивалот во салата Борис Трајковски во Скопје (http://www.lanfest.mk/).

Пријавени тимови за учество:

тим 1: FINKI - KTI 4

 1. Еми Марковска
 2. Горан Атанасовски
 3. Мартин Цветков

тим2: FINKI - KTI 6

 1. Мартин Ангеловски
 2. Валентина Котева
 3. Никола Судијовски

тим 3: FINKI - KTI 1

 1. Живко Лазаров
 2. Андреј Гајдук
 3. Бојан Велјановски

тим 4: FINKI - II2 GreenTeam.APP

 1. Васја Павлов
 2. Бојан Петковски
 3. Александар Бојчевски

тим 5: FINKI - Podmladok1

 1. Предраг Груевски
 2. Христијан Богоевски
 3. Јован Крајевски

тим 6: FINKI - Podmladok2

 1. Јован Андонов
 2. Дејан Божиновски
 3. Ѓорѓи Јанчески

тим 7: FINKI - KTI 2

 1. Филип Илиевски
 2. Игор Гешоски
 3. Филип Марковски

тим 8: FINKI - II3 SakamIO

 1. Нино Карас
 2. Благој Атанасов
 3. Ненад Анчев

тим 9: UGD Seniors

 1. Стојанче Панов
 2. Стојан Анастасов
 3. Кире Серафимов

тим 10: UGD Juniors

 1. Денис Мазникар
 2. Кирил Мицев
 3. Мартин Џонов

тим 11: FINKI - II

 1. Дарко Мартиновиќ
 2. Стефан Спасовски
 3. Мартин Анчевски

тим 12: FINKI - KTI 3

 1. Војче Кушевски
 2. Трајче Лазовски
 3. Бојана Димчева

тим 13: DUT

 1. Faton Mehmedi
 2. Visar Zejnullahu

тим 14: FINKI - II4

 1. Мирза Мазникар
 2. Филип Петровски
 3. Кристијан Ѓорѓески

тим 15: FINKI - KTI 5

 1. Бојана Поповска
 2. Игор Кулев
 3. Марјан Георгиев

Водичи:

Марија Михова, ФИНКИ
Маја Силјановска, ФИНКИ
Владо Трајковиќ, ФИНКИ
Arjan Skuka, ДУТ
Сашо Коцески, УГД

Организационен комитет:

Миле Јованов
Александар Ников
Панче Чавковски
Владо Трајковиќ
Анастас Мишев

Резултати:

Првите девет пласирани тимови се според следниот редослед:

РангТимРешениВреме
1 Тим5 6 592
2 Тим15 5 475
3 Тим2 4 625
4 Тим1 3 145
5 Тим3 3 302
6 Тим13 3 395
7 Тим9 3 452
8 Тим11 3 470
9 Тим12 3 582
© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.