swMenuFree

Новости

Бронзен медал и две олимписки пофалби на ЈБОИ 2021

Нов успех на македонските јуниори - информатичари: Бронзен медал и две олимписки пофалби на Јуниорската балканска олимпијада по информатика

Повеќе...

I Европска Олимпијада по Информатика за Девојки (ЕОИД 2021)

Од 13.06.2021 до 19.06.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа првата Европска Олимпијада по Информатика за Девојки (ЕОИД 2021).

Македонија на ЕОИД 2021 ја претставуваше тимот составен од натпреварувачките Сара Стефановска, Атина Рувинова, Кристина Тасева и Софија Велковска, како и лидерите Емил Станков и Владислав Бидиков.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

Две бронзи на Европската Олимпијада по Информатика за девојки (ЕОИД 2021) во Швајцарија

Од годинава и Европска Олимпијада по Информатика за девојки: Две бронзи за девојките од македонскиот тим на олимпијадата во Цирих, Швајцарија!

Повеќе...

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.