swMenuFree

Натпревари

Здружението на информатичари на Македонија секоја година организира натпревари по информатика за учениците од основните и средните училишта во Македонија. (Системот за натпревари МЕНДО се наоѓа на mendo.mk)

 

Поддржувач на натпреварите

Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство - Скопје

Лого на ФИНКИ

Како и во изминатите години, ФИНКИ обезбеди фонд од 10000 евра за бесплатно студирање за најдобро пласираните натпреварувачи од четврта година на овогодинешните „Натпревари по информатика за средно образование 2022“Семос едукација: C++ Online курсеви! Обуката се следи онлајн во реално време, ја одржува предавач, а вие го слушате предавањето од дома. Сè што ви е потребно е интернет конекција. 

 

 

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.