swMenuFree

Новости

Почеток на циклусот натпревари за 2022-ра

Започнува циклусот на натпревари по информатика за 2022-ра година!

 

 

Повеќе информации за натпреварите за средно образование тука.

Повеќе информации за натпреварите за основно образование тука.

 

 

Годишно собрание на ЗИМ 2021

На 29.12.2021, во облик на онлајн состанок на платформата Google Meet, се одржа Годишното собрание на Здружението на Информатичари на Македонија (ЗИМ).

 

RMI 2021

Од 15.12.2021 до 17.12.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа деветтиот по ред интернационален натпревар во програмирање „Romanian Master of Informatics“ (RMI 2021).

Во организација на ЗИМ, Македонија на RMI 2021 ја претставуваше тим составен од натпреварувачите Тео Китановски, Благојче Павлески, Сара Стефановска и Марко Таневски, како и лидерите д-р Миле Јованов и д-р Емил Станков.

Повеќе информации за натпреварот може да прочитате овде.

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.