swMenuFree

ioi2012v2.jpgioi2013v2.jpgsliki_naslovna1.jpgsliki_naslovna2.jpgsliki_naslovna3.jpgsliki_naslovna4.jpgsliki_naslovna5.jpgsliki_naslovna6.jpgsliki_naslovna7.jpgsliki_naslovna8.jpgsliki_naslovnamendo.jpgslikinaslovna10.jpgslikinaslovna11.jpgslikinaslovna12.jpgslikinaslovna13.jpg
Здружението се залага за развој и унапредување на информатиката и нејзина примена во сите аспекти на општественото делување

Државен натпревар за основно о…

05-05-2022

На 5 мај 2022 година, во просториите на Digital School во Скопје, се одржа Државниот натпревар ...

Пред Следно

М(Ј)ОИ 2022

28-04-2022 Посети:676

XXVI Македонска Олимпијада по Информатика (МОИ 2022) и III Македонска Јуниорска Олимпијада по Информатика (МЈОИ 2022) се одржаа на 27.04.2022 (среда), во периодот од 11:00 до 16:00 часо...

Повеќе...

Државен натпревар 2022

19-03-2022 Посети:877

На 19 март 2022 година, во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) на Технолошко-металуршкиот факултет (ТМФ) и во просториите на Семос Едукаци...

Повеќе...

Регионален натпревар 2022

06-03-2022 Посети:929

XXX Регионален натпревар по информатика се одржа на 5 март 2022 година на повеќе места ширум државата. Повеќе информации за натпреварот можете да најдете овде.

Повеќе...

Почеток на циклусот натпревари за 2022-ра

18-02-2022 Посети:1816

Започнува циклусот на натпревари по информатика за 2022-ра година!     Повеќе информации за натпреварите за средно образование тука. Повеќе информации за натпреварите за о...

Повеќе...

Годишно собрание на ЗИМ 2021

29-12-2021 Посети:954

На 29.12.2021, во облик на онлајн состанок на платформата Google Meet, се одржа Годишното собрание на Здружението на Информатичари на Македонија (ЗИМ).  

Повеќе...

RMI 2021

18-12-2021 Посети:1026

Од 15.12.2021 до 17.12.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа деветтиот по ред интернационален натпревар во програмирање „Romanian Master of Informatics“ (RMI 2021). Во организа...

Повеќе...

Прв златен медал за Македонија на БОИ 2021

29-11-2021 Посети:1971

Прв златен медал во историјата за македонски учесник на Балканската олимпијада по информатика

Повеќе...

XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021)

28-11-2021 Посети:2319

Од 24.11.2021 до 29.11.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021). БОИ 2021 се одржа во рамките на XIII Интернационален есенски т...

Повеќе...

V Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021)

29-08-2021 Посети:1790

Од 24.08.2021 до 28.08.2021, во облик на онлајн натпревар, се одржа петтата по ред Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021), како и 14-тата по ред Јуниорска Балканска Ол...

Повеќе...

Бронзен медал и две олимписки пофалби на ЈБОИ 2021

29-08-2021 Посети:1917

Нов успех на македонските јуниори - информатичари: Бронзен медал и две олимписки пофалби на Јуниорската балканска олимпијада по информатика

Повеќе...
© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.