swMenuFree

Меѓународни натпревари по информатика 2021

 

V Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021) и XIV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2021), 24.08. - 28.08.2021, Романија (онлајн)

XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021) (се одржува во рамки на XIII Интернационален есенски турнир во програмирање IATI 2021), 24.11. - 29.11.2021, Шумен, Бугарија (онлајн)

I Европска Олимпијада по Информатика за девојки (ЕОИД 2021), 13.06. - 19.06.2021, Цирих, Швајцарија (онлајн)

XXXIII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2021), 19.06. - 25.06.2021, Сингапур (онлајн)

 

Натпреварувачи што се квалификуваа во тимот на Македонија за учество на ЕЈОИ 2021 / ЈБОИ 2021 (во азбучен редослед):

1. Давид Каранфилов

2. Јован Михов

3. Јована Трифуноска

4. Сара Стефановска

 

Натпреварувачи што се квалификуваа во тимот на Македонија за учество на ЕОИД 2021 (во азбучен редослед):

1. Атина Рувинова

2. Кристина Тасева

3. Сара Стефановска

4. Софија Велковска

 

Натпреварувачи што се квалификуваа во тимот на Македонија за учество на ИОИ 2021 / БОИ 2021 (во азбучен редослед):

1. Андреј Шекеров

2. Благојче Павлески

3. Марко Таневски

4. Тео Китановски

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.