swMenuFree

XXIV Македонска Олимпијада по Информатика 2020, 18 - 19.08.2020

 

Поканети учесници на Македонска Олимпијада по информатика 2020

Поканети учесници на Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2020

Агенда за Македонска (Јуниорска) Олимпијада по информатика 2020

Согласно со генералните препораки за актуелната здравствена криза, МОИ и МЈОИ ќе се одржат во скратен формат.

Учениците кои се поканети за учество на МОИ треба да бидат во просториите на компанијата „Сорсикс“ точно во 10:50, во секој од двата дена (18. и 19. август), задолжително со носење на заштитна маска. 
Учениците кои се поканети за учество на МЈОИ треба да бидат во просториите на компанијата „Сорсикс“ точно во 11:20, во секој од двата дена (18. и 19. август), задолжително со носење на заштитна маска.
З
аради должината на натпреварот (4 до 4,5 часа) добро е секој да носи и една резервна заштитна маска.
Во текот на натпреварот натпреварувачите ќе добијат освежување (храна и пијалоци), а по завршувањето треба веднаш да ги напуштат просториите на Сорсикс.
Р
езултатите ќе може да се видат онлајн после завршувањето на секој од двата натпреварувачки дена.
П
о завршувањето на вториот натпреварувачки ден, во 16:20 во Сорсикс ќе се одржи мала церемонија за доделување на медали, на која ќе треба да присуствуваат само натпреварувачите кои ќе бидат објавени дека освоиле медал.

 

Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2020

Резултати од Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2020

© 2009-2022 Здружение на информатичарите на Македонија. Сите права се задржани.